Volontärlöftet

Vurmar du för djurens rätt? Unga mödrar? Kriminella som vill börja om? Traktens idrottsförening eller rent av gamla mopeder? Jag kan nästan lova dig att det finns en ideell förening därute för det mesta och för de flesta. Säkert  för dig också, om du nu inte redan är med i en eller flera föreningar.

Många av alla dessa föreningar är beroende av volontärer. Det är där Volontärbyrån kommer in. En excellent liten organisation som fungerar som en frivillig arbetsförmedling för alla som vill vara med och bidra som just volontärer. Själv skrev jag nyss på för Volontärbyråns kampanj Volontarloftet.  Ett härligt initiativ som jag gärna puffar för litet extra. Genom att göra det vill jag bidra till mer ideellt arbete och hjälp, och även inspirera andra att göra detsamma. Häng med på löftet du också! En av de ideella saker jag gör just nu är att hålla i en handledarutbildning på Volontärbyrån för att utbilda handledare till deras Konferens om Ideell Mångfald (10 års jubileum) den 30:de augusti.

Vi, Therese och Per, inleder med en workshop om Inre drivkrafter på förmiddagen med våra handledare som volontärar för att deltagarna ska hitta sin inre drivkraft. På eftermiddagen är det spännande föreläsare som delger oss en massa nytt från projektet Ideell Mångfald. Ungdomsstyrelsen finanisierar projektet. Senast vi höll workshop där Ungdomsstyrelsen var inblandad var på Sånga Säby på deras dialogkonferens förra året. Därför ser jag extra mycket fram emot att bidra med vår workshop den 30:de augusti och få delta på en konferens om just ideell mångfald.

Tack för allt bra ni gör Volontärbyrån!

(följ dem gärna på twitter @volontarbyran)

& glöm inte att Gilla ideellt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*